محصول کتاب آموزش ویراستاری و درست نویسی حسن ذوالفقاری به صورت pdf برای دانلود آماده شده است. کتاب آموزش کامل ویرایش فنی و زبانی بر اساس مصوبات فرهنگستان زبان و ادب فارسی است که در دو بخش تنظیم شده است بخش اول ویرایش فنی با پنج فصل نشانه گذاری شیوه خط فارسی پیوسته و جدا نویسی املای درست واژگان آوانگاری عدد نویسی فرمول نویسی و سال نگاری مستند سازی و کتاب آرایی است بخش دوم ویرایش ساختاری زبانی است با یک مقدمه و دو فصل با عنوانهای خطاهای واژگانی تعبیری و اصطلاحی و خطاهای دستوری که از بخشهایی مانند در ازنویسی، ناهماهنگی نهاد با فعل حذف بی قرینه ،فعل مجهول نابم جا تشکیل میشود پیوستهای کتاب شامل فرهنگ برابرهای فارسی برای واژگان بیگانه است کتاب همراه با تمرینهای حل شده و نشده است.
در ابتدای کتاب می خوانیم: یکی از کارکردهای زبان نقش ارتباطی آن است. این ارتباط یا کتبی است یا شفاهی استفاده مکتوب از زبان را زبان نوشتار» مینامند که انواع و گونه هایی چون ،اداری، مطبوعاتی، آموزشی، علمی کودکانه و ادبی دارد هر یک از گونه های زبان نوشتار هنجارها، آداب و شیوه نگارش مخصوص خود را دارد؛ ولی همگی در یک اصل اشتراک دارند و آن درست نویسی است. هر یک از گونه های زبان باید معیاره باشند.
استفاده از زبان معیار برای مقاصد مختلف اجتماعی اداری ،سیاسی ،فرهنگی، آموزشی، اقتصادی و… به این بستگی دارد که کاربر زبانی تا چه اندازه بر زبان و درستها و نادرستهای آن تسلط داشته باشد. این تسلط مهارتی اجتماعی و همگانی به شمار میآید و نمیتوان آن را وظیفۀ ویراستاران دانست؛ بلکه نویسنده در معنای اخص و کاربر زبانی در معنای اعم آن باید این مهارتهای ابتدایی را بدانند و به کار بندند. به کار نبردن درست زبان و آشنا نبودن با مبانی ساده نویسی و درست نویسی در انواع نوشته ها، اغلب باعث میشود ساعت ها وقت خوانندگان صرف آن شود تا نوشته ای را چند بار بخوانند تا بتوانند مقصود نویسنده را دریابند. امروزه برخی نامه های اداری نوشته های رسانه ای و آثار علمی و آموزشی دچار انواع نارساییهای ویرایشی هستند که این مشکلات نه تنها کار پیام رسانی را دشوار می کند، بلکه باعث میشود آسیبی جدی بر پیکرۀ زبان غنی و کهن فارسی وارد شود؛ زبانی که سند هویت ملی و میراث چند هزار ساله نیاکان ماست.
فهرست مطالب کتاب آموزش ویراستاری و درست نویسی:
- پیشگفتار
- کلیات و تعاریف
- بخش اول ویرایش فنی
- فصل اول نشانه گذاری
- فصل دوم شیوۀ خط فارسی پیوسته) و جدا نویسی فصل سوم: املا و تلفظ درست واژگان
- فصل چهارم آوانگاری – عدد نویسی فرمول نویسی – سال نگاری
- فصل پنجم: مستندسازی – کتاب آرایی
- بخش دوم ویرایش ساختاری زبانی
- فصل اول خطاهای واژگانی تعبیری و اصطلاحی
- فصل دوم خطاهای دستوری
- فرهنگواره برابرهای فارسی برای واژگان بیگانه
- نمایه موضوعی
- منابع مطالعاتی بیشتر